Kézműves könyvkötő műhely - kézzel készült egyedi naplók és albumok

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
2 890 Ft - 10 490 Ft
Termék típusa
Példányszám
Napló mérete
Lapok típusa
Napló oldalszáma
Kötés
Felirat
Kollekció

Unique

A Unique kollekció darabjai az upcycling tervezési elveket követve, használt ruhák és textil maradékok újrahasznosításával készülnek, melyek a naplók, albumok borítóinak alapanyagait adják. Ezek újrahasznosított - recycled - papírokkal egészülnek ki.

Az upcycling és a recycling fogalma egyaránt újrahasznosítást jelent, de mégis lényegesen különböző folyamatokra utalnak. A recycling, a hulladékok anyagukban történő újrahasznosítása, amelyet jórészt a szelektív hulladékgyűjtés- és feldolgozás fed le. Ezzel szemben az upcycling, a hulladéknak kezelt anyagok értéknövelő újrafelhasználását, egy új értelemmel bíró tárgy megalkotását jelenti. Az utóbbi szemlélet mentén kapnak ruhák új életet a kollekció darabjain.

Minden darabból csak egy készül. A újrafelhasznált alapanyagok egyedi összeállításokat eredményeznek, mivel egy-egy ruhadarab részeiből készülnek.

Az újrafelhasznált alapanyagok több terméken műbőrrel, avagy textilbőrrel kombináltak, mely a környezettudatos, vegán életmód követőinek is megfelelő választás. 


5termék 15